Три години условно за Калина Илиева

Булфото
share

Софийският районен съд осъди на три години условно с петгодишен изпитателен срок бившата началничка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева. След като направи признания, тя сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от съда.

Илиева се призна за виновна по обвинението, което й беше повдигнато и заяви, че има средно образование. Според прокуратурата Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в чужбина. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които обаче няма данни кой ги е съставил. От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции.

Калина Илиева беше отстранена от ръководния пост на ДФ "Земеделие". До съмнения за истинността на дипломата се стигна след като политици повдигнаха въпроса, че тя няма образование за заеманата длъжност.

Илиева трябва да плати разноските по делото в размер на 1400 лева. Тя отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива.

Водещи новини

Още новини