Калина Илиева се изправя пред съда на 4 юни

  • 19 май 2012 06:57

  • 2975
  • 3
Калина Илиева се изправя пред съда на 4 юни
©

Бившата директорка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева, която е обвинена в съставянето на фалшива диплома за висше образование в Германия, както и за използване на четири други фалшиви документа, се изправя пред Софийски районен съд на 4 юни, съобщава "Труд".

На 7 октомври 2010 г. тя бе отстранена от ръководния пост във фонд "Земеделие" . Освен заради съмнения в образователния й ценз Илиева беше уволнена и защото до последно е крила бременността си от ресорния министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Делото срещу нея бе образувано на 30 ноември 2010 г. Калина Илиева ще бъде съдена за общо 5 фалшиви документа, а според прокуратурата единият от тях - дипломата за магистър по икономическа комуникация, е изработен от обвиняемата. Не е ясно кой конкретно е фалшифицирал останалите 4, съпътстващи свидетелството, документа. Илиева обаче е обвинена, че ги е използвала. С 5-те документа през есента на 2007 г. тя е легализирала у нас завършено образование в чужбина и по-късно е участвала в конкурс за експерт в отдел "Европейско финансиране" във фонд "Земеделие". Едно от изискванията било завършено юридическо или икономическо образование.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2975 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.06.01 | 11:11

1
Да станеш Директорка на ДФ"Земледелие",без диплома?!Това значи,че е извънредно умна или извънземна? Или е участвала в сървайвар? Или ,си има вуйчо владика ? Или има много пари/спечелени пестеливо/? Или е много,ама много надарена и знае на кой да си ги разтвори...Иначе,как...? Да оглавиш такъв пост без сертификат за годност? ДФ"Земеделие",абе това е направо за Гинес-голема работа е Калина .

2012.06.01 | 11:15

3
М Найденов също трябва да влезе в затвора а не да се крие като мишка !

2012.06.01 | 11:11

2
pak she trea da lapa pishki

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини