Спипаха стотици килограми хероин в мраморни плочи

Пресцентър Прокуратура
share

Разбит е международен канал за трафик на хероин с произход Иран. Хероинът е пристигнал по море в България, на пристанище "Варна - Запад". Бил е натоварен в четири големи контейнера. Импрегниран е в мраморни плочи. Размерът на пратката е около 500 килограма. Това обяви на брифинг Валентина Маджарова, изпълняваща функциите на ръководител на спецпрокуратурата, предаде репортер на Novini.bg.

Стойността на дрогата по пазарни цени е около 25 млн лева. Предназначен е за Западна Европа. Целта е била наркотикът да се извади от плочите у нас и да се насочи за продажба в чужбина, заяви тя. 

Касае се за престъпни действия, извършени от чужди граждани. Две лица за задържани, повдигнати са им обвинения. Лицата са турски граждани, с чисто съдебно минало. В случая говорим за престъпно сдружение, посочи Маджарова.

Гешев се похвали с голям удар на хероин

Каквото и да се случи оттук нататък с наказателната отговорност на подведените лица, това е голям успех. Говорим за половин тон наркотично вещество, което е заловено, което означава, че по законите на Република България ще бъде унищожено. Второ - като външна граница на Европейския съюз, не сме допуснали това количество да бъде насочено към друга държава, каза още Валентина Маджарова.

Водещи новини

Още новини