Измамникът Божин Божинов е бил мишената на бандата убийци в София

share

Един ще бъде обвиняемият за мократа поръчка за убийство на български бизнесмен, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Спецслужителите пристъпили към операцията след близо десетдневна подготовка и събрани данни за подготвяно тежко криминално престъпление. В хода на реализираната операция са задържани четирима чужди граждани – сърбин и трима арменци.

Организаторът и поръчител на убийството е със сръбско гражданство и се нарича Битики Хаки. В него е намерена лична карта с други имена - Хаки Укшини. В момента се установява точната му самоличност. До момента се знае, че лицето е лежало в български затвор и е осъждан за незаконно преминаване на границата, документни престъпления и наркотици.

Сръбският гражданин е лежал в затвор с ливански гражданин Мустафа Мохамед Исмаил, на когото преди около десет дни, предлага да извърши убийството на българския гражданин Божин Божинов. Дава му пистолет, обещава му 30 000 лева, и му дава снимки за ежедневния маршрут на жертвата. Ливанският гражданин, който е трябвало да извърши убийството, доброволно е отишъл в полицията и е разказал за случая. В момента той се разпитва от съдия и от евентуален извършител, ще стане свидетел по делото, каза Николай Кокинов.

Водещи новини

Още новини