Тръгна делото за смъртта на Милен Цветков

Булфото
share

Започна разпоредителното заседание по делото за смъртта на Милен Цветков. 22-годишният Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста, се изправя пред петчленен състав на Софийския градски с председател Веселина Ставрева. На влизане в съдебната зала днес младият мъж запази пълно мълчание, предаде репортер на Novini.bg.

Двамата съдии и тримата съдебни заседатели вече се срещнаха с подсъдимия, когато отхвърлиха искането му да излезе от ареста.

"Няма да се укривам, нито да извършва престъпление", каза пред съда Николов. Той обеща и да не бави процеса. Също така изказа съболезнования на близките на Милен Цветков.

След като проведе разпоредителното заседание, съдът реши, че няма основание за спиране или прекратяване на настоящото досъдебно производство.

Според магистратите обвиняемият е разбрал в какво качество му е повдигнато обвинение и активно е участвал в процеса чрез своя защитник. Също така са уведомени и наследниците на пострадалия и те могат да участват в процеса. Изпълнени са и правомощията на прокуратурата.

Съдът конституира двете деца на Цветков като частни обвинители и граждански ищци. Предстои по делото да бъдат разпитани свидетели и да се изслушат експерти.

Съдебният състав не промени мярката за неотклонение на Кристиан Николов и го остави в ареста.

Делото продължава на 23 февруари.

Започва делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Още в досъдебното производство стана ясно, че основният спор между прокуратурата и защитата е обвинението за умисъл в пътния инцидент, при който загина Милен Цветков, защото Николов е шофирал след употреба на три упойващи вещества, с двойно по-висока скорост, не е направил опит да спре на червено и е застрашил живота и на други участници в движението. От това дали той е действал умишлено или непредпазливо, ще зависи и присъдата, която ще получи.

Водещи новини

Още новини