Дадоха Калина Илиева на съд

share

Софийската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Калина Илиева заради фалшивата диплома, с която тя заемаше поста директор на ДФ "Земеделие" и управляваше милиарди евро от еврофондовете, съобщава "24 часа".

Илиева е подведена под отговорност за документни престъпления. Според обвинението тя е изготвила фалшиво свидетелство за магистър по икономическа комуникация на берлинското училище по техника и икономика. Обвинена е и че е използвала още 4 фалшиви документа, уж издадени от германския ВУЗ. Илиева не е ходила на занятия, не е държала изпити и не е получавала диплома. Ментетата й послужили, за да й бъде признато висше образование у нас и да започне работа във фонд "Земеделие". Престъплението се наказва със затвор до 8 г.

"Прокуратурата има поръчка да внесе бързо обвинителния акт, за да покаже колко е обективна", коментира един от адвокатите на Илиева - Даря Пенкова. Според нея обвинението, че Калина сама си е направила диплома, е странно и непонятно, защото "едва ли нормален човек би сложил сам подпис под фалшив документ". Защитата ще поиска независима графологична експертиза в съда.

Водещи новини

Още новини