Три години условно за Калина Илиева

  • 04 юни 2012 16:35

  • 3982
  • 23
Три години условно за Калина Илиева
© Булфото

Софийският районен съд осъди на три години условно с петгодишен изпитателен срок бившата началничка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева. След като направи признания, тя сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от съда.

Илиева се призна за виновна по обвинението, което й беше повдигнато и заяви, че има средно образование. Според прокуратурата Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в чужбина. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които обаче няма данни кой ги е съставил. От съдебната поръчка, пристигнала от Германия, стана ясно, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции.

Калина Илиева беше отстранена от ръководния пост на ДФ "Земеделие". До съмнения за истинността на дипломата се стигна след като политици повдигнаха въпроса, че тя няма образование за заеманата длъжност.

Илиева трябва да плати разноските по делото в размер на 1400 лева. Тя отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива.

Последвайте канала на

БТА
3982 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
НАРОДЕН

2012.06.09 | 15:09

23
АКО БЕШЕ НЯКОЙ РЕДОВИ ОТ НАРОДА ЩЕШЕ ДА Е ЗА НАЗИДАНИЕ ПРИСЪДАТА А НА ТАЗИ МОМА КАТО НА НАШ ЧОВЕК УСЛОВНО...ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ...
gogo

2012.06.08 | 22:52

22
Когато за фалшива диплома започне да се влиза във затвора както и за всички останали видове измама и всички които проста така посещават университета както се ходи примерно на чалготека и накрая получават диплома по нещо от което нищо не разбират ( и ако за инженерни или медицински специалности веднага щом отидеш на интервю си проличава за какво ставаш и колко си кадърен ) то за хуманитарните специалности назначени на сладка длъжност нейде във администрацията можеш да навъртиш 20 години стаж преди да лъсне грозната истина, че нещо не е наред както в случая ( дори и да имаш законна диплома при чиновниците които основното им задължение да дремят по канцелариите и да плачат за бонуси ). Навсякъде по света бонуси се взимат за допълнително свършена работа ( не се награждаваш сам когато и със колкото ти сам прецениш че заслужаваш ), а не на калпак както е при нас . А по отношение на един от долните коментари за това че може да си голяма работа и без да си висшист не позна ако беше вярно да се учи висше щеше да е безсмислено да не говорим че и България отдавна щеше да е богата и уредена страна която всички ще уважават , а нямаше да сме на опашката със толкова много калинки ( както и с толкова много пенсионери среднисти които заемат работните места на младите специалисти ) вместо примерно да си гледат внуците ( ако имат такива разбира се ). По фирмите е пълно със среднисти на години ( над 65 ) на които отдавна им е време да си ходят по живо по здраво и да отстъпят място на по-млади от тях ( не непременно на млади българи току завършили има хора на по 30 - 40 със истински дипломи и със стаж които сега работят каквото има или това което са учили но за 10 или 15 години не са мръднали във кариерата ( има твърде много връзкари и пенсионери които пречат на това ).

2012.06.05 | 23:38

21
Калинче, Калинче.... СРАМ и ПОЗОР за теб, некадърниче малко :)
ХА

2012.06.05 | 10:48

8
ЯСНО Е, ЧЕ НЯКОЙ Я Е СЛОЖИЛ ТАМ. КАК И КОЙ Я ПРОБУТА ТАЯ НАХАЛНА НАГЛА КУЧКА?!? И НА КОГО СВЪРШИ РАБОТА!? ГАДНА НАХАЛНА ОТВРАТИТЕЛНА ПРЕДСТАВИТЕЛКА НА НАЙ-ДОЛНИТЕ ЛЪЖКИНИ! СИГУРЕН СЪМ ЧЕ Е РАЗПЛАКАЛА ДОСТА СВЕСТНИ ХОРА, ТВА ГАДНО КУЧЕ, С КАКВИТО СЕ НАПЪЛНИ НА ВСЯКЪДЕ
ДОЛУ ЛАКОМИТЕ ГЕРБ

2012.06.05 | 23:38

20
Мирослав Найденов я назначи а сега се прави че е паднал от Марс !!!
Демокрация в България няма!

2012.06.05 | 23:38

19
Фалшивата диплома за каквото и да е образование си е измама и присвояване на социален статус и месторабота които не ти се полагат ! По-долу имаше един коментар че било по-добре да нямаш висше ( като въпросната Калинка ) но да си разбираш от работата отколкото да имаш висше и за нищо да не ставаш много ми е интересно при положение че не си учил нужните години за висше а и преди тая сладка длъжност ( в случая на Калинката ) не си работил в тази сфера от къде на къде ще си по-кадърен от хората със нужният ценз и със стаж примерно . Явно напоследък стана модерно да се говори/пише наизуст . И аз като по прочетох по темата не останах със впечатлението че тая се е справила със работата която е вършела без да има нужното за това образование те и за това я махнаха , а чак след това се разбра че на всичкото отгоре е и измамничка .
познавач

2012.06.05 | 15:18

18
Като и гледам дрешките, само от продажбата на дамската си чанта си е покрила разноските. А къде е НАП да я попита как като е безработна смята да заплати разноските и от къде са и дрешките.
до № 3

2012.06.05 | 00:13

2
Да бе НАП ще се занимава с калинки, а няма да гони фискално значимите случаи. Освен от политика, футбол и жени всички взеха и от данъци и вноски да разбират.
sks

2012.06.05 | 15:18

17
Хахахахаха!
Martin Dobrev

2012.06.05 | 15:18

16
Нали по закон за такова престъпление се давали 5 години затвор.

2012.06.05 | 14:45

13
МАРТИНЕ ако бяхме ти или аз пет години не ни мърдаха а за тая дрисла няма пет години. Колкото осъдиха кмета Лечков .ПОЗОР ЗА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА!!!!

2012.06.04 | 22:40

1
партията си пази копеленцата-СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ГЕРБЕРИ ,ДСАРИ,ШИРОКО-ТЕСНИ СОЦИАЛИСТИ
CCC

2012.06.05 | 15:18

15
Какво общо имат мутрите от Герб с социализма????Калинка и другиге "калинки'бяха вкарани в политиката от бандата Герб....сегашния кмет на Димитровград Иво Димов е с доказано фалшива диплома и ВСЕ ОЩЕ е кмет...ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!
Доктор СЕКС

2012.06.05 | 14:46

14
Ами, и теб да те ебат важни ГЕРБЕРИ, и ти ще се разминеш с пандиза, та ако ще не баба си с валяк, ами и дядо си да прегазиш!

Добави коментар

Водещи новини