Кристиан, убил Милен Цветков на пътя, е празнувал вечерта преди инцидента

Нова телевизия
share

Това, което е ясно от последните 4 месеца е, че обвиняемият се е движил с 99 км/ч, както и че няма опит за спиране на движението на автомобила. Спирачен път няма. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия адв. Менко Менков, адвокат на наследниците на убития на пътя от друсан шофьор Милен Цветков. 

"Интересното в друга експертиза е, че обвиняемият е бил вменяем, въпреки че е бил на 3 вида наркотични вещества", съобщи още защитникът. 

Адв. Марковски прогнозира, че след Нова година ще започне делото за убийството на Милен Цветков

Категорично е доказано, че именно обвиняемият Кристиан Николов е управлявал колата, убила Цветков. Има отпечатъци по волана на колата, разкри адв. Менков. 

"Обвинението сочи, че Кристиан е шофирал под евентуален умисъл. Той е допускал какво може да се случи под тези опиати. Кристиян отрича да е ползвал дрога, но според чатове и експертизи, това е факт", каза още той. 

Прокуратурата с последна информация за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Вероятният прием на тези наркотични вещества е 12-24 часа преди произшествието. Вечерта преди инцидента е имало тържество, на което Кристиан е празнувал, а на обяд на следващият ден е започнало движението им по пътя. На същия ден вечерта става катастрофата. Обвиняемият и приятелите му са спали до обяд на този ден, но това не е довело до изчистването от дрогите, разкри адвокатът. 

"Чатовете на обвиняемия показват, че той е знаел въздействието на наркотичните вещества. По време на разпити той заяви, че не е приемал дрога, а хранителни добавки", коментира адв. Менко Менков. 

Адвокатът е категоричен, че дори и да е имало операционна маса на булеварда, то раните на Милен Цветков не са били съвместими с живота. 

Кристиан Николов е в ареста, а не под домашен арест. Законът предвижда наказание от затвор до 20 години и лишаване на право от шофьорска книжка до живот. 

Водещи новини

Още новини