Адв. Марковски прогнозира, че след Нова година ще започне делото за убийството на Милен Цветков

  • 02 октомври 2020 08:32

  • 605
  • 0
Адв. Марковски прогнозира, че след Нова година ще започне делото за убийството на Милен Цветков
© Булфото (архив)

Адвокат Марин Марковски коментира пред БНТ  ще има ли присъда за обвиняемия Кристиан Николов, който уби при катастрофа журналиста Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва.

Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, това е част от смисъла й, категоричен е адвокат Марковски.

Той потвърди, че обвиняемият за катастрофата Кристиян Николов е под домашен арест, но категорично заяви, че това не значи, че ще бъде оневинен от магистратите. В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда, категоричен е адвокат Марковски.

Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата - има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

Според адвокат Марковски дали Милен ЦветковМилен ЦветковМилен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. На 19 април 2020 година е убит при катастрофа. Завършва е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар - дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница - причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след Нова година ще започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви правозащитникът.

 

Прокуратурата с последна информация за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Последвайте канала на

Novini.bg
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини