Касиерът на Васил Божков остава в ареста

Getty Images (архив)
share

Веселин Денков, по-известен като Весо Брадата и сочен за касиера на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, остава в ареста, реши Специализираният наказателен съд.

Припомняме ви, че Веселин Денков бе задържан още вчера. Според данните на службите той е основен тартор на бригадите на забегналия в Дубай хазартен бос Васил Божков, които финансират метежите в София.

Задържан е касиерът на Божков - Весо Брадата

Именно Весо Брадата е касиерът на Божков за протестите.

Испанска медия: Олигархът Васил Божков организира протестите в България

Денков е смятан за един от най-големите лихвари в България. Той е подсъдим заедно с Иво Масларов. Двамата са изнудвали Станка Марангозова преди убийството ѝ.

Според прокуратурата, бандата е действала от януари 2018 г. до 28 август 2020 г.

Денков е арестуван на границата на връщане от Италия. Той бил информиран, че у нас го очаква повдигането на обвинение и след разговор с адвокат пристигнал в страната.

Прокуратурата поиска от съда да му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, цитирайки показанията на явни и анонимни свидетели, че е давал пари на Ивайло Георгиев – Пифа и на сина му Александър, с които те давали заеми срещу лихва.
После отчитали по 2,5% от лихвите на Денков, а останалата част от печалбата била за тях. При невръщане на парите имало заплахи и физически посегателства срещу длъжниците.

Държавното обвинение заяви, че са събрани доказателства за обосновано предположение Весо Брадата да е извършвал престъпление и че на свобода има опасност да се укрие, тъй като срещу него има висящи наказателни производства.

Според защитата на Денков обаче, нито един от свидетелите не твърди, че лично е видял как той дава пари на Пифа, а само, че са чували за това. Адвокатът преразказа част от показанията на анонимния свидетел №565, че чул, че Веселин Денков е посредник на Божков на улицата. Брадата се срещал с ромски лидери в ресторант „Невада“, за да осигурят хора за протестите.

 
 
 

Водещи новини

Още новини