"Задържане под стража" за ЛиЛана, SkilleR излиза на свобода срещу парична гаранция от 100 000 лв.

Булфото (архив)
share

Специализираният наказателен съд определи "Задържане под стража" за двама от тримата обвинени за незаконно усвояване на евросредства по Програма "Инвации и конкурентноспособност", за които Специализираната прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение.

Задържани под стража са ръководителят на групата Мартин Димитров и Лиляна Деянова. На Александър Деянов съдът определи парична гаранция от сто хиляди лева.

От прокуратурата разкриха подробности за ареста на ЛиЛана и брат ѝ

Припомняме, вчера певицата Лиляна Деянова (известна като ЛиЛана), брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) и още трима души бяха арестувани при специализирана операция на СДВР и ДАНС, под ръководството и наззора на Специализираната прокуратура. Те бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Певицата ЛиЛана и брат ѝ SkilleR са задържани при спецоперация в София

Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми.

Водещи новини

Още новини