Тийнейджърите от жестоката катастрофа в Пловдив тръгнали "да се поразходят" след сватба

Булфото (архив)
share

До края на деня ще е ясно дали бащата на едно от катастрофиралите вчера момчета в Пловдив, който беше задържан снощи, ще остане в ареста за 72 часа. Това заяви старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив, цитиран от БНР. Той уточни, че полицията продължава да събира доказателства дали мъжът е предоставил автомобила на младежите.

19-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа, е в по-добро състояние, а по-късно ще са известни и резултатите от взетите му проби за алкохол и наркотици, уточни Рогачев и даде повече подробности как се е стигнало до трагичния инцидент: "Първоначално са били на сватба, впоследствие решават да се качат на автомобила и, по техните обяснения, "да се поразходят". Но това разхождане, както на всички стана известно, е фатално, вследствие на което две от момчетата, на 19 и на 16 години, почиват на място. Водачът на автомобила първоначално беше в тежко състояние, както и казах, състоянието му е значително по-добро, а този, който се е возил до него, е с по-леки телесни повреди".

Автомобилът, в който са пътували четирима младежи от кв. "Столипиново",  катастрофира на бул. "Марица". Колата се е движила с много висока скорост и след като неправоспособният шофьор изгубил управление, се е блъснала в стълб.

  

Водещи новини

Още новини