Оставиха зад решетките собственика на "ТАД Груп"

Булфото (архив)
share

Апелативният спецсъд остави в ареста обвинения в подбудителство за кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров.

Днес, 13 септември 2019 г., тричленен състав на Апелативния специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд, с което бе отхвърлено искането на Тодоров за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека.

Апелативните съдии приеха, че са налице достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение той да е звършил престъпленията за които е обвинен – в т.ч. и като ръководител на престъпна група, както и че може да извърши ново престъпление и да попречи на разследването. Иван Тодоров единствен от обвинените служители на „ТАД Груп“ остава задържан в следствения арест.

Миналата седмица съдът не уважи искането на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение. Той подаде жалба, а днес Апелативният спецсъд оповести решението си.

На 9 септември на Тодоров беше повдигнато и ново обвинение - за организирана престъпна група с користна цел. Прокурор Николай Христов обясни, че Георги Янков и Кристиян Бойков са участници в тази група с ръководител Иван Тодоров.

Водещи новини

Още новини