Шефът на "ТАД Груп" остава в ареста

Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение. Собственикът на "ТАД Груп" остава в ареста по обвинения в подбудителство за кибертероризъм заради теча на данни от НАП. 

По-рано Апелативният спецсъд върна Тодоров в ареста, след като първоначално той беше пуснат на свобода срещу 100 000 лева гаранция. Съдът взе решението си, след като прокуратурата представи четири тома нови доказателства. Тодоров беше арестуван още в съдебната зала.

Според прокуратурата Тодоров е накарал служителя във фирмата "ТАД Груп" Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП. Всичко това доведе до заключението на Апелативния спецсъд, че Тодоров е лице с висока обществена опасност и затова го остави за постоянно в ареста. 

За решението на съда тогава надделя доказателство – общ чат на фирмата "ТАД Груп", в който Кристиян Бойков най-общо съобщава за хакването на архива на НАП, а Иван Тодоров го насърчава да продължи и с други фирми, като обещава и бонуси за всяка една от тях. Данните са криптирани и използвани с користни цели. Публикуването на данните от НАП от страна на Бойков чрез медиите е целяло всяване на страх и паника, прие още съдът, съобщава БНР. 

Коментари

 1. 2019.09.03 | 20:01

  Гррб = репресии срещу народа и много кражби. Забравиха ктб и решиха че иван тодоров е проблема. Хора вдигайте се докато е време. ТезИ нямат завършен проект нямат завършен мандат огледайте се

 2. 2019.09.03 | 19:56

  Вероятно се е сдобил с компроматна информация за Цвък Молитвата,Цура Тъпото и Боко Тиквата и държането в арестта е единствениятш за сега начин да го накарат да мълчи.Очакваме продължение - я се самообесил с колана на някой разсеян надзирател,я паднал
  при опит да лети от комина на затвора.

 3. 2019.09.03 | 18:00

  много добре, там му е мястото на червения боклук, който иска да сваля правителството, лакей и г.ъзолизец на Говнелия Решетникова!
  Не трябва и да излиза от ареста тоя парцал и другарите му!

  1. 2019.09.03 | 18:21

   Е как ще съм червен боклук бе спосрански шизофреник! Другарят Тодоров е от БСП, бе ляв долен педал!

  2. 2019.09.03 | 18:19

   Ти си червен боклук ! Без грам мозък в главата си !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет