Постоянен арест за Мартин Трифонов, за убийството на дете в Сотиря

share

Постоянна мярка задържане под стража е наложена 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен в убийството на 7-годишната Кристин Георгиева в село Сотиря.

Мярката му бе гледана в при закрити врати в болницата, където той е настанен за лечение, след като бе прострелян при задържането му.

Мярката няма да бъде обжалвана, съобщи говорителя на прокуратурата в Сливен Ваня Белева, предаде БНР.

Според говорителя на прокуратурата Ваня Белева Мартин Трифонов е в добро общо състояние, бил е адекватен и е знаел какво се случва. Той е настанен в хирургично отделение на сливенската болница, но все още не е ясно кога ще бъде прехвърлен в следствения арест.

Днес в община Сливен бе обявен ден на траур в памет на убитата 7-годишна Кристин Георгиева. Кметът Стефан Радев изрази съболезнованията си. „Всички скърбим за това дете. Затова и общината реагира по този начин и предложихме на близките в този труден момент поне това, което можем да направим – да поемем всички разходи, свързани с погребението, и да предложим всякаква друга подкрепа, от която имат нужда.“, каза кметът Радев.

От 17,30 днес пред сградата на общината е предвидено гражданско бдение в памет на детето. Междувременно стана ясно, че той е направил пълни самопризнания пред служебния си адвокат, а ДНК експертизата е доказала съпричастността на Трифонов към тежкото престъпление.

Водещи новини

Още новини