Разпитват Иво Прокопиев и Христо Ковачки по "Килърите"

Булфото
share

Иво Прокопиев и Христо Ковачки ще се изправят за разпит пред съда в седмицата между 19 и 23 март, съобщава "Стандарт", като се позовава на прокуратурата в Шумен. Двамата ще бъдат разпитвани от съдията Димчо Луков по делото срещу бандата на "Килърите" начело с Петър Стоянов-Сумиста.

Прокопиев ще трябва да разкрие дали е предлагал 15 млн. евро, за да се изтегли искът в Люксембург срещу прехвърлянето на дялове от Тракия банк в ДЗИ банк на Весела Кюлева, както твърдят свидетели пред съда. Ковачки ще бъде питан какъв е бил бизнесът на компанията му "Атоменергоремонт", чийто изпълнителен директор Борислав Георгиев бе разстрелян в столичния жк "Люлин" през юли 2009 г.

Иво Прокопиев бе призован на 6 февруари, но адвокатът му представил документ, че е в чужбина. Ковачки също не се явил. Двамата са свидетели на прокуратурата, но за техния разпит ще настояваме и ние, твърдят защитниците на Петър Стоянов-Сумиста.

Новата сесия на делото започва на 12 март
. За разпит са останали само още 11 свидетели. Според юристи Прокопиев ще използва до последно опциите за отлагане. Ако не се яви, ще бъде глобен.

Водещи новини

Още новини