Свидетел по "Октопод" за Алексей Петров: Мутра с полицейски пагони

Булфото
share

Софийският градски съд прочете показанията от досъдебното производство на свидетеля Велизар Велизаров по делото "Октопод". Това се наложи поради факта, че той е поредният свидетел по делото, които не си спомня почти нищо.

В показанията на досъдебното производство свидетелят Велизаров твърди, че Георги Цветанов му е кръстник и че той го е запознал с Алексей Петров. "Познавах Алексей Петров като мутра с полицейски пагони, шеф на баретите и човек с много връзки", твърди в показанията в досъдебното производство свидетелят Велизаров. По думите на Велизаров, Георги Цветанов е дължал много пари на Алексей Петров и затова подсъдимият го е държал около 10 дена затворен и го е бил. Тогава го е изнудвал да прехвърли имуществото си на Петров.

Според думите на свидетеля Велизаров в досъдебното производство – Петров се е свързал по телефона с него и му е казал, че Георги Цветанов му дължи много пари и той трябва да покрие неговите дългове. След това Алексей Петров и Велизар Велизаров са се срещнали и Петров е набрал по телефона Георги Цветанов. Тогава Велизаров е поискал да говори с него и Цветанов му е казал да прави каквото Алексей Петров му нареди, иначе няма да го пусне. Пред съда свидетелят Велизаров заяви, че това, което казва днес е истината и че в хода на досъдебното производство е искал да забрави някои неща, но сега си ги е "спомнил". Пред журналисти свидетелят Велизаров не пожела да коментира защо има съществени различия в показанията му, единството, което каза е, че се страхува за живота си и че Алексей Петров го е заплашвал с убийство.
Делото продължава с разпит на свидетели.

Водещи новини

Още новини