Тръгна делото срещу Десислава Иванчева (видео)

Булфото (архив)
share

В специализирания наказателен съд тръгна делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и бившия зам.-кмет Петко Дюлгеров, предаде репортер на Novini.bg. Тримата са подсъдими за подкуп.

В началото защитникът на Иванчева и Петрова поиска отлагане на съдебното заседание, защото новият адвокат в екипа не се е запознал с материалите по делото. Съдът даде 10-минутна почивка и реши, че делото ще започне. Показания дават различни свидетели. Първа бе Галя Димитрова, която е служителка на строителния предприемач Александър Ваклин, който подаде сигнала за корупция. Тя обясни как се е движила преписката на бизнесмена по отношение на строежа.

Преди началото на съдебното заседание самият Ваклин отрече част от твърденията на Десислава Иванчева. Той заяви, че не познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов и беше категоричен, че дори не ги е виждал на живо. Бизнесменът се оплака, че все още не е получил парите, които е дал за осъществяването на акцията. Белязаните банкноти още били в разследващите.

Колкото до строежа в "Младост", Ваклин обясни, че документите все още са по инстанциите. Сттроителният предприемач добави, че не бил склонен да дава пари в случаи като този, но пък и такива предложения не бил имал. Не се притеснявам от делото, категоричен беше Ваклин.
 

 

Водещи новини

Още новини