Съдът: Няма данни Кленовски да е бил с фалшива лична карта при ареста

share

По частното наказателно дело срещу Стефан Кленовски няма данни (докладна записка, експертна справка или друг документ), че при ареста на обвиняемия е открит фалшив документ за самоличност, заявиха от пресцентъра на Софийски градски съд.

На заседанието по делото прокурорът не е твърдял подобни данни. В протокола от заседанието също не е отбелязано да има подобни мотиви за задържане от страна на прокуратурата, или съда. При задържането на Стефан Кленовски, служителите на МВР твърдяха, че той е бил с фалшиви документи за самоличност – с негова снимка, но с други лични данни.

Стефан Кленовски има чисто съдебно минало в България, но беше с Европейска заповед за задържането, поради обвинение за клониране на дебитни карти и слагане на скимиращи устройства на банкомати в други европейски страни. Около задържането му стана скандал и поради твърдението на съпругата му, че при задържането на Кленовски е употребена физическа сила от страна на служителите на МВР. Стигна се дотам, че в СДВР се показаха кадри пред медии от задържането на обвиняемия, за да се докаже, че не е използвано сила.

Водещи новини

Още новини