САС остави Кленовски в ареста

  • 07 февруари 2012 15:00

  • 713
  • 0
САС остави Кленовски в ареста
©

Софийски апелативен съд (САС) наложи на Стефан Кленовски най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Кленовски бе арестуван на 27 януари в столичен мол по обвинение за източване на 15 млн. евро от банкови сметки. Тогава той представил на органите на реда фалшива лична карта.

На 1 февруари Софийски градски съд го освободи под домашен арест. Само часове по-късно той бе задържан отново, този път заради фалшивите документи.

На днешното заседание, съдиите бяха категорични, че има реална опасност Кленовски да се укрие. Магистратите изтъкнаха, че при налагането на домашен арест Кленовски е посочил адреса за изтърпяване на тази мярка, който обаче от 17 години не е негова собственост и в момента там се помещава стоматологичен кабинет.

От прокуратурата изтъкнаха като причина за оставянето на Кленовски в арест и фактът, че от юли миналата година Кленовски се е укривал от властите. Обвинението припомни, че на 30 септември 2001 е направен първият опит Стефан Кленовски да бъде задържан.

Тогава обаче той успял да избяга от полицейските служители, изоставяйки в колата малолетния си син. Тези негови действия наложили полицейските служители да стрелят във въздуха.

Защитникът на Стефан Кленовски – Иван Коцев, от своя страна обвини полицията, че при опита за задържане са простреляли клиента му.

Той допълни, че това лесно може да бъде доказано от раните по тялото на клиента му и дрехите, с дупки от куршуми, които жена му пази. Коцев заяви, че клиентът му лесно може да стане 31-вия или 32-рия осъдил България в Страсбург заради стрелба.

По-късно днес Софийския градски съд ще гледа искането Стефан Кленовски да бъде предаден на италианските власти. Голяма част от банковите измами, в които е обвинен Кленовски са извършени на Ботуша.
 

Последвайте канала на

713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини