Образувано е дело за мистериозната смърт на Чочо

share

За смъртта на Стойчо Стоев, заподозрян за отвличането и убийството на Мирослава от Перник е образувано дело по чл. 115 (умишлено убийство) от Наказателния кодекс.

Фактът, че делото е образувано по този текст не означава нищо на този етап, защото това е работна квалификация, са коментирали юристи, цитирани от “Капитал”. Практиката била в такива случаи да се образува или дело за убийство, или за склоняване към самоубийство. Ако се установи, че служителите на МВР не са изпълнили задълженията и са допуснали инцидента, квалификацията също може да бъде сменена.

Разследването се води лично от директора на следствения отдел на Окръжната прокуратура и неговия заместник, е обяснил пред изданието окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов. По случая работят следователи, тъй като на местопроизшествието е имало служители на МВР и законът задължава в такива случаи, разследването да се води от следовател.

Прокурор Найденов, коментира, че тепърва ще се изяснява какво е оръжието с което е извършено престъплението – законно или незаконно, ако е било законно кой е дал разрешителното. Той казва, че не може да коментира твърденията, че пистолетът е бил на полицай, защото експертизите не били готови.

Магистратът категорично отрича да е присъствал по време на злополучното претърсване на апартамента на Стойчо Стоев. Според официалната позиция на МВР, Стоев се е прострелял, след като е отишъл до тоалетна. Прокурор Найденов твърди, че е научил за случилото се, докато пътувал към работното си място и е бил информиран по телефона.

Водещи новини

Още новини