Седем години и 4 м. за Джунейт убил майка си и брат си

share

Окръжният съд в Кърджали реши 18-годишният Джунейт Шефкет да лежи 7 години и 4 месеца в затвора, за двойното убийство извършено на 21 срещу 22 януари миналата година.

Съдебен състав на Кърджалийски окръжен съд даде ход на делото днес за убийството на 36-годишната Невджин Шефкет, която е майка на подсъдимия и 6-годишното му братче Енис, убити по особено жесток начин.

Времето на престоите му в ареста и в старозагорския затвор ще бъде зачетено. Присъдата се доближава до максималния срок от 8 години, който поиска обвинителят Светлозар Лазаров, предвид че обвиняемият е бил непълнолетен по време на престъплението и пълните му самопризнания.

В съдебната зала Джунейт изглеждаше спокоен, когато направи признанията си. Той отказа да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица по делото. С молби до магистратите, роднините на убитите отказаха да бъдат конституирани като страна по делото.

Защитата, в лицето на адвокат Николай Беров искаше оправдателна присъда, обяснявайки мотивите за двойното убийство, като резултат от патологичен афект у подсъдимия, настъпил в следствие на реактивна депресия от постоянните упреци и недоверие към младежа от страна на родителите му.

Още в началото на делото страните се споразумяха на бързо производство, без да бъдат изслушвани всичките свидетели и вещи лица.
Най-вероятно ще обжалваме, но нека първо се запознаем с мотивите на съда, каза адвокатът на Джунейт Николай Беров, след решението на съда.

Водещи новини

Още новини