Осъдиха на 1г. условно бившия кмет на Приморско

share

Бившият кмет на Приморско Димитър Димитров бе осъден на година условно заради продажба на имоти без разрешение на общинския съвет, съобщиха от съда.

Присъдата бе постановена от Апелативния съд в Бургас, който призна бившия градоначалник на морската община за виновен в длъжностно престъпление. Името на Димитров нашумя покрай скандала с евтините съдийски парцели в морския град.

Сегашната присъда е постановена заради парцели в село Писменово и в самия град Приморско. Сделките, осъществени през 2004 г, касаят 150 кв. метра площ в Писменово и 236 км.м в общинския център. Заради двете продажби общината е ощетена с 11 116 лв. С действията си бившия кмет е навредил на общината, защото договорите са били сключени на по-ниски цени от пазарните-съответно 25 лв на квадрат в Приморско и по 8 лв. на квадрат в Писменово. Димитров се е позовал на общинска наредба, която му дава право да се разпорежда с парцели до 100 кв. м, ако са продаваеми по регулация, тоест маломерни и не могат да се използват самостоятелно. В случая обаче не ставало дума за такива терени,припомня burgasinfo.

През ноември миналата година Окръжния съд в Бургас оправда Димитър Димитров. От прокуратурата обаче протестираха решението. Димитър Димитров се прочу с аферата "Темида бийч". През 2010 г гръмна скандалът от който стана ясно, че по време на своя мандат 2003-2007 г. е раздавал апетитни имоти край морето на деца на магистрати срещу жълти стотинки.

В момента Димитър Димитров е общински съветник в Приморско. Той бе кандидат за кмет и на миналите избори, но не успя да пребори Димитър Германов (ГЕРБ).

Водещи новини

Още новини