Алексей Петров се появи с охрана в съдебната палата

share

Алексей Петров се появи с охрана в съдебната палата, където днес беше изправен пред съда по обвинение в участие в организирана престъпна група, предаде репортер на Novini.bg.

Съдът даде ход на делото срещу групата известна като „Октопода“. Съдебна полиция беше отцепила съдебната зала, където се водеше делото. Четирима от тях, начело с Алексей Петров, са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет, която е действала от 2004 г. до февруари 2010 г. .

7 са общо обвиненията срещу бившия съветник в ДАНС, повечето са за изнудване и принуда, а едно е за разгласяване на секретна справка. Топалов е даден на съд само за 1 случай на рекет, а Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието, свързано с преписка срещу израелеца Маир Овадия. Джотолов е обвинен още за укриване на данъци.

За първото заседание освен подсъдимите ще бъдат призовани и свидетелите, сочени от прокуратурата като пострадали от Октопода. Сред тях са банкерът Георги Цветанов, бившият съдружник на Петров - Валентин Шотев, бившият полицай Николай Динков, Велизар Велизаров и Пламен Георгиев. Очаква се срещу адвокатите на Октопода да се изправи прокурорът Светлозар Костов, независимо от факта, че той бе избран за шеф на специализираната прокуратура.

Водещи новини

Още новини