Съдийката оправдала клането пред "Соло" ще съди Трактора

  • 12 декември 2011 06:46

  • 2623
  • 3
Съдийката оправдала клането пред "Соло" ще съди Трактора
©

За по-малко от 20-ина дни съдия Румяна Ченалова се запозна с 230-те тома с доказателства на разследващите и насрочи ден и час за началото на процеса срещу бившия съветник в ДАНС Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, сочения за негова дясна ръка Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов, Кирил Топалов и бившия прокурор Цеко Йорданов.

Шестимата са призовани да се явят на 12 декември. Румяна Ченалова е съдийката, която издаде оправдателна присъда по делото за двойното убийство пред дискотека "Соло"

Четирима от тях, начело с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет, която е действала от 2004 г. до февруари 2010 г. .

7 са общо обвиненията срещу бившия съветник в ДАНС, повечето са за изнудване и принуда, а едно е за разгласяване на секретна справка.
Топалов е даден на съд само за 1 случай на рекет, а Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието, свързано с преписка срещу израелеца Маир Овадия. Джотолов е обвинен още за укриване на данъци.

За първото заседание освен подсъдимите ще бъдат призовани и свидетелите, сочени от прокуратурата като пострадали от Октопода. Сред тях са банкерът Георги Цветанов, бившият съдружник на Петров - Валентин Шотев, бившият полицай Николай Динков, Велизар Велизаров и Пламен Георгиев. Очаква се срещу адвокатите на Октопода да се изправи прокурорът Светлозар Костов, независимо от факта, че той бе избран за шеф на специализираната прокуратура.

Последвайте канала на

Novini.bg
2623 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
страх

2011.12.23 | 22:02

3
Присъдата отсега е ясна! Невинни!
COBRA

2011.12.23 | 18:28

2
Е тая е голема баце,за 20 дни 230 тома,дори и един том да е по 100 страници пак е преглеждала по 11,5 тома на ден.Явно ще съди трактора както осъди убиеца пред соло,ама какво да каже човек,българско правосъдие в действие.За милиони няма закони това е положението.
Аз

2011.12.23 | 18:28

1
Пак няма да има категорични доказателства...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини