Съдийката оправдала клането пред "Соло" ще съди Трактора

share

За по-малко от 20-ина дни съдия Румяна Ченалова се запозна с 230-те тома с доказателства на разследващите и насрочи ден и час за началото на процеса срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, сочения за негова дясна ръка Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов, Кирил Топалов и бившия прокурор Цеко Йорданов.

Шестимата са призовани да се явят на 12 декември. Румяна Ченалова е съдийката, която издаде оправдателна присъда по делото за двойното убийство пред дискотека "Соло"

Четирима от тях, начело с Алексей Петров, са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет, която е действала от 2004 г. до февруари 2010 г. .

7 са общо обвиненията срещу бившия съветник в ДАНС, повечето са за изнудване и принуда, а едно е за разгласяване на секретна справка.
Топалов е даден на съд само за 1 случай на рекет, а Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието, свързано с преписка срещу израелеца Маир Овадия. Джотолов е обвинен още за укриване на данъци.

За първото заседание освен подсъдимите ще бъдат призовани и свидетелите, сочени от прокуратурата като пострадали от Октопода. Сред тях са банкерът Георги Цветанов, бившият съдружник на Петров - Валентин Шотев, бившият полицай Николай Динков, Велизар Велизаров и Пламен Георгиев. Очаква се срещу адвокатите на Октопода да се изправи прокурорът Светлозар Костов, независимо от факта, че той бе избран за шеф на специализираната прокуратура.

Водещи новини

Още новини