Нападнаха с ножове и брадви свидетел срещу "Октопода"

  • 05 декември 2011 17:21

  • 6307
  • 6
Нападнаха с ножове и брадви свидетел срещу "Октопода"
©

Важен свидетел по делото „Октопод” бе нападнат и бит в неделя вечер.

Екшънът се разиграл в Тетевен, а атакуваният е Пламен Устинов, бивш служител на Националната служба за сигурност. Над двадесет нападатели, повечето от които цигани, атакували двора и къщата на тъста на Устинов, съобщава "Фрогнюз".

Съборили оградата, размахвали ножове и брадви и се заканвали да претрепят свидетеля заради показанията му срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и „Октопода”. Някои от нападателите крещели, че са хора на Трактора и, че заради него ще убият и разфасоват Устинов на парчета. Свидетел на бруталните закани и действия станала и съпругата на Устинов.

Неотдавна Пламен Устинов разкри, че през пролетта на 2008 г., докато работел в ДАНС, Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна поръчал убийството на бизнесмена Гриша Ганчев. След намеса на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в то се разминало, но бил отвлечен съдружникът на Ганчев – Ангел Бончев.

Преди месец неизвестни срязаха болтове на служебната кола на друг важен свидетел по делото срещу бившия съветник в ДАНС в Плевен. Дълго време полицаи, натоварени с разследването на случая, не предприемаха нищо. Миналата седмица обаче те заявиха, че експертиза е установила, че повредата е умишлена и вероятно е целяла да бъде предизвикана катастрофа с фатален край.

Преди година Петров бе пуснат от Софийския апелативен съд под „домашен арест”. Тогава той предупреди в едно от интервютата си за медиите, че вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа трябва да се погрижи за безопасността на свидетелите по делото, за да „не им се случи това, което се случи на журналиста Огнян Стефанов”. (Стефанов бе пребит с чукове и винкели до смърт през септември 2008 г.). Година по-късно Парламентарната комисия за контрол на ДАНС излезе със становище, че всички действия спрямо журналиста от страна на ДАНС и Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна през 2008 г. са били незаконни.

Делото срещу „Октопода” тръгва на 12 декември. Защитници на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна са топ адвокатите от кантората на Даниела Доковска – Ина Лулчева и Васил Василев. Повече от година те твърдят, че клиентът им е абсолютно невинен и е жертва на политически заговор. Причината била, че коментирал банковите лихви. Държавен обвинител по всяка вероятност ще е прокурорът Светлозар Костов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6307 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
рамбо

2011.12.07 | 11:33

5
на 20 циганина им трябва един пълнител,и ще им се ебе мамата на тези изчадия.а трактора е недосегаем....

2011.12.07 | 15:30

6
izvinqvai no tuk cigani ne jiveqt a shto se odasq do boqt bih kazala che mu e malko i az sam ot tva selo i vsichki se naem koi kav e boqt nqma nishto obshto s aleksei petrov tva veche sa spekulaci na plamen ustinov

2011.12.06 | 09:06

1
1 palnitel ne stiga, trea da e pone UZI
Развигор

2011.12.06 | 19:29

4
Българските съдии трябва да бъдат избесени публично за съучастие в геноцида над българския народ.

2011.12.06 | 19:28

3
mnogo izmenici za besilkata to se znae koi sa ,tam e vaprosa che shte navarzani kato svinski cherva i vi triabva edna zdrava raka za edna vecher da vi navre tam kadeto triabva.erbapi ,prosto shte edna banda prestapnici i izmenici na rodinata.
дсад

2011.12.06 | 15:15

2
Изценировка на Цветанов! Не се връзвайте

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини