Постоянен арест за многократно осъждан дилър на марихуана

share

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на И. Стоянов на 42 години от Варна, привлечен като обвиняем за държане и опит за разпространение на наркотични вещества на 17 август, съобщават от съда.

Съдът прецени, че въз основа на събраните до момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е обвинен. В дома на Стоянов са открити 267 грама марихуана, както и везна, която служи за претегляне на наркотично вещество. Варненецът е бил задържан при опит да разпространи марихуана, като е разпитан редовен купувач на марихуана, с който Стоянов се е срещнал и в деня на престъплението с цел да му разпространи наркотици. Той е осъждан 8 пъти за престъпления против собствеността, включително и извършени при условията на опасен рецидив. Изтърпявал е и наказание „лишаване от свобода".

Утежненото му съдебно минало е основание съдът да прецени, че има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако остане на свобода. Затова съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд във Варна на 30 август.


 

Водещи новини

Още новини