Зетят на атентатора от "Шарли ебдо": Върнете ме във Франция, държат се с мен като с куче (

Булфото
share

Мурад Хамид, зетят на единия от атентаторите срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо", поиска от съда незабавно да бъде екстрадиран във Франция, предаде репортер на Novini.bg.

Преди началото на процеса, той помоли на делото да не присъстват журналисти.На влизане в зала Мурад Хамид заяви, че иска справедливост. Беше му осигурен преводач.

От СГП заявиха, че са получили цялата документация по установения ред и няма съмнение относно самоличността му. По думите им са изпратени документи, които доказват, че лицето е участвало в подготовката и изпълнението на терористични актове към терористична организация и е пътувал към Сирия или Ирак, за да се включи като доброволец към джихадистите.

Самият Хамид заяви пред СГС, че: "В следствения арест се държат с мен като с куче. Не ми даваха напитки. Жертва съм на несправедливост и ме обявяват за терорист по едни прости съмнения".

След заседанието прокурорът по делото обясни,че днес сутринта е звънял на в следствения арест на Г.М. Димитров и е бил уверен, че се полагат за него всички необходимите грижи, както и за всички останалите.

Софийски градски съд обяви, че във вторник, 16 август, ще излязат с решение, освен ако Мурад Хамид не оттегли искането си в тридневен срок.

Водещи новини

Още новини