Служебният защитник на Мурад Хамид: Изглежда безобиден и няма да се изплашите от него

  • 10 август 2016 08:20

  • 4084
  • 3
Служебният защитник на Мурад Хамид: Изглежда безобиден и няма да се изплашите от него
©

Сестрата на Мурад Хамид е женена за един от атентаторите в редакцията на Шарли Ебдо.

Това каза в сутрешния блок на БТВ адвокат Драгомир Александров, служебен защитник на Мурад Хамид, който преди дни беше задържан в България, беше обвинен, че е заплаха за националаната сигурност, като ДАНС му забрани да посещава страната в следващите 10 години. Не мога да разкривам подробности по делото. Аз съм длъжен да защитавам този човек. Той е висок около 1,70 м, със слабо лице, къси панталонки. Ако го видите на улицата, не можете да се изплашите. Първото ми впечатление за него беше, че е дин стреснат млад човек. С него общуваме на френски език. Не мога да кажа какво ми е споделил, разкри Александров.

Една такава ситуация не трябва да се раздухва толкова много, защото България навлиза в една спирала на несигурност. Хамид е студент. Не мога да кажа защо той тръгва без да се обади на семейството си. Това не касае делото. Не съм разговарял с него какво е правил тук два дни. На границата е казал, че целта на посещението му е туризъм. Не мога да кажа с кой се е срещал. Това са предположения. Делото е абсолютно стандартно. От понеделник започна изведнъж някаква истерия около този човек, която аз не мога да разбера, каза още адвокатът.

Мисля, че това е първото посещение на Хамид в България, но не мога да бъда сигурен. Ако защитавах националната сигурност, нямаше да раздухвам толкова този случай. Щях да го предам на французите и да се приключи. Полицията трябва да си върши работата, а не да се тупа в гърдите и да се хвали какво е свършила. Аз съм го виждал два пъти и научавам от медиите, че гладува и не се чувства добре. Аз имам чисто професионално отношение по делото. Според мен днес Хамид ще бъде екстрадиран, ако не размисли нещо, прогнозира Александров за финал.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4084 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.11 | 07:29

3
От тоя вестник Шарли започнаха проблемите.
Безобидният и Нестряскащият

2016.08.11 | 07:28

2
Адвокатчетооо,защитавай го!!!!Че и него да го пуснат под дом.арест,като турчина!!!Ей от такива като тебе,ще осъдят на Муро куро!!!

2016.08.10 | 22:10

1
Безобиден ли? Адвокате, ще се радвам този безобидния да докопа дъщеря ти......

Добави коментар

Водещи новини