Съдят семеен мъж, изнасилил брутално ученичка

share
32-годишният Стайко Б. от Рудозем ще бъде съден за изнасилване на 19-годишна ученичка от Смолян.

Обвинителният акт е внесен от Районна прокуратура в Смолян. Позицията на наблюдаващия прокурор Христо Ирикев е, че доказателствата са безспорни и водят до категоричния извод, че обвиняемият е извършил престъплението, пише "Марица".

По разследването са извършени множество процесуално-следствени действия - огледи, претърсвания, изземвания, разпити на свидетели, както и съдебно-медицински, психиатрични, биологични и други експертизи. За такъв род престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години, пише "Марица".

Сексуалното насилие е било извършено през нощта на 12 срещу 13 март, тази година, в автомобила на обвиняемия. Той закарал момичето в пуст, ненаселен район в околностите на "Комуна"АД, след гробищния парк в квартал Устово.

Изнасилването е извършено със заплахи, принуда и сила. В един момент девойката успяла да избяга от автомобила и полугола в студената нощ, без панталони, да се укрие в храстите в околността, където изчакала насилникът да си тръгне с автомобила. След това потърсила помощ в най-близките жилищни блокове на комплекс "Прогрес".

Един от живеещите в блока се обадил в полицията. След няколко часа Стайко Б. е задържан за 24 часа от полицейски екип. Мъжът не е криминално проявен, има семейство. Безработен е. След извършеното сексуално престъпление момичето е в тежко психическо състояние.

Водещи новини

Още новини