Свидетел промени показанията си по делото срещу Тони Мамата

share

Разпитаха само един свидетел, вместо четирима, по делото срещу Антон Савов – Тони Мамата.

Подсъдими по делото за организирана престъпна група за разпространение на наркотици са Росен Петров, който също е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, и още двама души с по-леки мерки. Неявилите се свидетели са призовавани вече няколко пъти по делото, но част от тях се намират в чужбина, а другите не могат да бъдат открити на адресите си. На следващото заседание един от тях ще бъде доведен принудително.

Показания днес даде само свидетелят Мартин Мирчев, като думите му се различаваха драстично от показанията, дадени в хода на досъдебното производство. Свидетелят Мирчев вече два пъти е разпитван пред съда. Днес той заяви, че връщайки се в София с Кирил Атанасов, който е подсъдим по друго дело – срещу Златомир Иванов - Баретата, е бил задържан и автомобилът му е бил обискиран, предаде "Фокус". Поради разликата в показанията, прокуратурата поиска да бъдат прочетени на заседанието старите му показания от хода на досъдебното производство. От прочитането им стана ясно, че много моменти на свидетеля Мирчев му се губят, като например, че е карал Кирил Атанасов до кв. „Младост”, или че го е видял да се кара с момиче за качеството на марихуана.

Мартин Мирчев обясни, че тези показания е подписал заради заплахи от разследващите и се е страхувал за бъдещето си, за това им е казал каквото искат. По думите му обаче - никой не му е казал сюжетът, който е написал, но и не си го е измислил. Пред съда свидетелят заяви, че много от спомените му се губят. В първите показания Мирчев обяснява подробно модел на кола, маршрут, както и срещи на подсъдимия Кирил Атанасов, които свидетелят е виждал.

Водещи новини

Още новини