Не помня да съм удрял някой, заяви биячът от бул. "Черни връх" (видео)

Булфото
share

Симеон Христов, задържан за побоя на бул. "Черни връх", бе пуснат от Софийски районен съд срещу "парична гаранция" в размер на 2000 лева, предаде репортер на Novini.bg.

Софийска районна прокуратура поиска СРС да остави в ареста Христов, защото от събраните доказателства има обосновано предположение, че именно Христов е нанесъл побой на Георги Милев. Също така Христов има съдебно производство в Специализирания съд.

Павел Чернев, адвокат на Христов, поиска от съда да не бъде уважено искането на прокуратурата. Моят клиент е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие, или да извърши друго престъпление, заяви Чернев.

След като чу страните, СРС постанови мярка "парична гаранция" в размер на 2000 лева. Магистратите счетоха, че обвинението е за лека телесна повреда. Към този момент Христов не е осъждан и тази мярка е подходяща да осигури присъствието за предстоящия процес. Мярката може да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийски градски съд.

Самият Христов обясни пред журналистите, че не помни да е удрял някого. Най-потърпевш в цялата ситуация съм именно аз, защото човекът, който е предизвикал ПТП, се прави на жертва. Ако аз съм ударил някой и това се докаже, ще понеса своята отговорност, допълни той.

Водещи новини

Още новини