Полицаи от Добрич получиха присъди за длъжностно присвояване

share

Варненският окръжен съд наложи присъди на двама полицаи от Добрич за това, че като длъжностни лица не са изпълнили служебните си задължения по унищожаване на веществени доказателства - спортни дрехи и аксесоари, изработени като имитация на оригинални марки.

Според обвинението Севдалин Събев  на 43 г. е действал в съучастие с Миглена Тодорова на 36 г. На 5 април миналата година те присвоили стока на стойност 1 331 лева, собственост на държавата. Като длъжностни лица са съставили и официален документ с невярна информация - справка за унищожени веществени доказателства. Наложеното на Събев и Тодорова от Варненския окръжен съд наказание е пробация за срок по 1 година.

По същото дело са оправдани други двама полицаи от Добрич. Срещу Добромир Димитров и Добромир Георгиев също е било повдигнато обвинение, че като длъжностни лица - разследващи полицаи, не са изпълнили служебните си задължения за унищожаване на веществени доказателства. Според съда обаче те са отказали да се възползват от стоката, която е трябвало да бъде унищожена.

Присъдата на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Водещи новини

Още новини