Пуснаха под домашен арест убиецът от Девня

  • 09 март 2016 14:28

  • 2506
  • 3
Пуснаха под домашен арест убиецът от Девня
©

Обвиненият за убийството в Девня Виктор Панайотов ще бъде пуснат под домашен арест, реши Варненският окръжен съд. 32-годишният мъж е привлечен като обвиняем за убийството на Мартин Тодоров. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Припомняме, че 23-годишният Тодоров бе открит мъртъв на 28 ноември м. г. в двора на детска градина в девненския квартал „Повеляново". Младежът почина след нанесени множество удари с нож, един от които в областта на сърцето.

Съдът прецени, че 3 месеца след първоначалното задържане на Панайотов са събрани много нови доказателства за съпричастност към деянието и не е разколебано обоснованото предположение, че е автор на престъплението, за което е обвинен, но не са налице другите основания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража". Изминалият тримесечен срок за разследване е напълно достатъчен да бъдат извършени много и различни по своя характер действия на разследващите органи, поради което е отпаднала опасността Панайотов да извърши престъпление против правосъдието. Още при първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение съдът е констатирал, че няма вероятност да се укрие. Затова в момента най-адекватната мярка за неотклонение спрямо В. Панайотов е домашен арест, се посочва в мотивите на съда.

Определението, с което бе изменена мярката за процесуална принуда, може да бъде протестирано в 3-дневен срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2506 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.30 | 03:06

2
тука не може да се коментира ли?

2016.05.05 | 18:00

3
Само политически тролове могат да пишат. Новини бг е собственост на някой политик.

2016.03.30 | 03:06

1
да, знаем, че в Бг убийците ги пускат

Добави коментар

Водещи новини