Тодор Йорданов е починал от храна, попаднала в белия му дроб

share

18-годишният Тодор Йорданов е починал от храна, която е попаднала в белия дроб, а не защото си е глътнал езика. Това сочат резултатите от аутопсията, съобщава БТВ, позовавайки се на свои източници.

Момчето загина във вторник по обед, след като беше пребит от двама братя в центъра на Враца. Прокуратурата повдигна обвинения на двамата биячи - 32-годишният Иван Дамянов и 36-годишният Десислав Дамянов. Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Междувременно от спешна помощ във Враца изпратиха доклад до Министерството на здравеопазването, в който се твърди, че линейката е пристигнала на мястото на инцидента 5 минути, след като сигналът е бил подаден. Уточнява се още, че лекарският екип трудно е достигнал до момчето заради струпалите се хора.

Тодоре е намерен с разширени зеници, неефективна сърдечна дейност и без дишане. Поставена му е една ампула адреналин през интубационна тръба и атропин 1 ампула. 13.16 часа пристига в болница и е предаден на спешно приемно отделение, където е починал. „Според думите на д-р Иванов в устата на момчето е имало храна. Съмнява се за аспирация. Интубацията е предхождана от почистване на устна кухина и мощна аспирация”, пише още д-р Лещарска. Тя уточнява, че д-р Иванов работи в спешния център от 10 години, има много опит и е „изключително отговорен”.

Водещи новини

Още новини