Окръжният прокурор на Враца: Оказва ни се натиск по случая със смъртта на Тодор

  • 14 януари 2016 13:15

  • 19316
  • 18
Окръжният прокурор на Враца: Оказва ни се натиск по случая със смъртта на Тодор
© Булфото

Протестите и изказванията на врачани за смъртта на Тодор са натиск върху прокуратурата, заяви пред tribali.info окръжният прокурор на Враца Десислав Начков. Той призова хората да се успокоят и да оставят разследващите органи да си свършат работата.

Изказването на Начков е породено от снощния протест пред сградата на районното полицейско управление в града, където се бяха събрали стотици врачани, за да изкажат съпричастността си към болката на почерненото семейство и да кажат „НЕ“ на насилието и агресията. В същото време протестиращите отправиха обвинения, че за пореден път полицията и прокуратурата няма да си свършат работата.

„Трябва да кажа, че някои от протестиращите снощи, които са били сред свидетелите на случилото се и са били разпитани от полицията, са дали коренно различни показания от това, което казват пред камерите и в социалните мрежи. Ние си вършим работата. Не можем да съдим човек без да сме разгледали делото. Има една поговорка „Когато общественото мнение влезе в съдебната зала, законът излиза“, категоричен е Наков.

Той поясни, че нещата са „диаметрално противоположни“ от това което се говори пред камерите и за него тези действия са натиск над прокуратурата. Начков вече е изпратил всички показания и доказателства в столицата и е разговарял с главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му по случая. Предстои да бъде свикана пресконференция, на която да се изнесат подробности по случая, като се очаква да излязат интересни факти и разкрития от хода на разследването.

Появи се непотвърдена информация, че причината за смъртта на Тодор е това, че си е глътнал езика. Друга версия е, Тодор е починал от инфаркт. От прокуратурата обаче заявиха, че нямат официален доклад от съдебната медицина, което може да стане най-рано след 10 дни. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на прокурори от Върховна касационна прокуратура да извършат спешна проверка на Окръжна прокуратура Враца по повод разследването на убийството на Тодор Йорданов и действията на органите на досъдебното производство по това дело.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
19316 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Ицо

2016.01.16 | 00:25

18
От това, че всеки път "оставяме компетентните органи да си вършат работата" сме на това дередже- най-гнилата, бедна и долна държава в света!

2016.01.15 | 23:43

12
Абсолютно вярно - огромната драма на нашата държава е, че нашите т.нар. "компетентни органи" всъщност са изключително НЕкомпетентни. Заради шуробаджанащината, която ги е произвела в "компетентни". И те си остават "прости органи" - видно и от това нагло изказване на поредния самозабравил се "окръжен" селски бек.
Аз

2016.01.16 | 00:25

17
Отдавна, трябваше да ви натиснем, тъпаци. Нищо не вършите, само шмекерувате и лапате рушвети, но и за вас ще дойде видов ден!

2016.01.15 | 23:44

15
Драги врачани - свидетели , момчето си е глътнало езика ,ако се бяхте притекли на помощ и до сега да е живо, а не да гледате отстрани !!!

2016.01.15 | 23:45

16
А врачанските доктори дето излизат да искат смъртни присъди защо не са го спасили те.Ами при аутопсия се разбира какво е станало.Защото и те като вас не допускат че някои докато го бият би си похапвал нещо и би се задавил.В главите ви има ако
Христо

2016.01.15 | 23:44

14
Бог да прости Георги! Не искам да оневинявам убийците, те са убийци, но защо някои неща само мимоходом бяха споменати, а после забравени? Момчето е тренирало бойни изкуства, боксът е негов, насила ли са го извлекли от колата? А, няма и \"глътване на език\"! Помислете върху тези неща и после обвинявайте кого ли не!

2016.01.15 | 23:43

13
Единия държи, другия бие, двамата автокрадци с криминални регистрации с автосалон, с прякори Поничките. От другата страна18г.момче с чисто съдебно минало и стотина добри думи за него от стотина различни хора, но мъртво. Въпрос за малоумници –на кого да вярвам?

2016.01.15 | 23:42

11
Имена г-н прокурор, имена, а не кьор фичеци. Всичко, което казваш е за заблуда на обществото. Имена, които те притискат.
Кой?

2016.01.15 | 22:27

10
" Когато общественото мнение влезе в съдебната зала, законът излиза ". Вашия "закон" от мнооого време ниъде не е влизал...Влиза само на народа на едно друго място. С камъните събрани пред "народното" ви събрание ще ви избием, свини долни...
Chocho

2016.01.15 | 22:26

9
Докато не изметем цялата измет от парламента и техните пипала никога няма да се оправим!Разстрел пред Наридното събрание!!!Убито е младо момче от 2-ма убиййци пред 15 човека и даваш 5 години накс присъда!!!Това е края!!! Но за нас защото утре на всеки може да се случи!Всички пред парламента и един път завинаги да сме единни!!!
БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ

2016.01.15 | 21:13

8
Съжалявам за момчето.Не съм на ясно с фактите,но 2-ма зрели мъже да бият 18 годишно момче е неетично.Кой виновен няма да коментирам,кой започнал също.По мое време когато бях на 18 и скачах на чичко на бой ми плесваше 1 шамар да ми покаже какво леке съм и аз си сядах на гъза!
ВАЖНО!

2016.01.15 | 21:13

7
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини