Цацаров разпореди спешни проверки заради убийството на Тодор и ставащото в с. Галиче (обновена)

  • 14 януари 2016 09:41

  • 6119
  • 4
Цацаров разпореди спешни проверки заради убийството на Тодор и ставащото в с. Галиче (обновена)
© Булфото (архив)

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в няма да присъства на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Той е свикал спешна оперативка, като поводът е убийството на 18-годишния Тодор. Припомняме, вчера Окръжна прокуратура във Враца повдигна обвинения за непредумишлено убийство на двамата братя, пребили до смърт ученика. Обвинението е, че 12.01.2016 г. по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда. Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По разпореждане на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в днес в Окръжна прокуратура - Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура, съобщиха Прокуратурата. Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело. Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на Враца за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи. Прокурорите от ВКП ще се срещнат с кмета на Враца.

По разпореждане на главния прокурор, прокурори от ВКП ще работят на място и в Районна прокуратура - Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП - Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой. Съобразно разпореждането на главния прокурор, първите резултати от действията на проверяващите екипи следва да му бъдат докладвани до края на днешния ден.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6119 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
роб на влаЗта

2016.01.15 | 12:26

4
Е как двама души налагат един с боксове докато спре да мърда на земята --то си е ясно --момчето е починало от радост че това удоволствие се е паднало на него ...Родата на момчето -хващате прокурора с боксове и бой докато спре да мърда и се признавате за виновни по това обвинение -до 5г а може и пробация и всичко си е наред --ЦАЦАРОВ на теб да се случи педал мръсен ........ЧИСТО ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО С ОТЕЖНЯВАЩИ ВИНАТА ОБСТОЯТЕЛСТВА--СМЪРТ ЗА ДВАМАТА
hhn

2016.01.14 | 18:45

3
тези повдигнати обвинения бяха ясни от предния ден за това са си палтили това получават
Предложение

2016.01.14 | 14:32

2
Г-да кривосъдници, поне публикувайте тарифата да се знае. Убийство - ххх $, изнасилване - хх$ и т.н. нали говорите в системата за прозрачност, мониторинг и т.н. и т.н. празнословия.

2016.01.14 | 14:31

1
svinqta Caca se krie

Добави коментар

Водещи новини