Карастоянова: Валери Симеонов се изказа емоционално, гласувах по съвест (видео)

Булфото (архив)
share

Депутатката от Патриотичния фронт Полина Карастянова говори днес в кулоарите на парламента, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, вчера Валери Симеонов обяви, че партия НФСБ сваля политическото си доверие и предлага на ВМРО Карастоянова да бъде изключена от парламентарната група на Патриотичния фронт. Причината е, че тя е подкрепила Законопроекта за акцизите и данъчните складове, който според Симеонов е лобистки. Карастоянова е депутат от гражданската квота на НФСБ.

Днес тя обясни, че е гласувала по съвест в подкрепа на законопроекта. "Убедена съм в необходимостта от тази данъчна промяна. Подкрепих промяната водена само от финансови съображения. Категорично отричам да съм обвързана с лозаро - винарския бранш. Не съм зависима от никой", заяви Карастоянова.

"Изказването на Симеонов беше емоционална реакция. Надявам се той да го преосмисли и националните приоритети да надделеят в този момент. Не съм направила нищо, което да е в разрез с правилника на Народното събрание. Всеки народен представител има възможност да гласува по съвест", допълни тя.

Водещи новини

Още новини