Окръжната прокуратура в Сливен разследва убийство и опит за убийство в двора на 12-то училище

Булфото
share

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен се извършва разследване за убийство и опит за убийство, извършени днес в двора на 12-то училище в града, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Преди обед мъж с инициали Д. И., роден през 1987 г., от с. Струпец, е звънял по мобилния телефон многократно на ученичката от 12-то ОУ в Сливен - С. В., уточняват от прокуратурата. Около 13.50 часа Д. И. се е опитал да влезе в училището по време на учебни занятия, но е бил спрян от охраната. Целта на неговото посещение е да се срещне със С. В.

На входа на училището е излязло пострадалото 15 годишно момиче, заедно с психоложката на училището, която се е опитала да разговаря с Д. И. Той е бил агресивно настроен към ученичката, извадил е нож и наранил с него психоложката, която се е опитала да го спре. След това нанесъл няколко удара по 15-годишното момиче, в резултат на което момичето е починало.

След това в двора на училището Д. И. е нанесъл няколко удара с нож на - К. М., негов връстник - криминално проявен, добавят от прокуратурата, след което с газов пистолет се е прострелял в устата. К. М. е настанен в МБАЛ "Д-р Ив. Селимински" - Сливен с опасност за живота. Д. И. също е приет за лечение в Сливенската болница и е под полицейска охрана.

Извършват се оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели-очевидци. На местопроизшествието е изпратен дежурният прокурор от Окръжната прокуратура в Сливен, за оказване на съдействие на разследващите органи.

Водещи новини

Още новини