8 часа не стигнаха за разпит на свидетел по "Килърите"

Булфото
share

Разпитът на свидетеля по делото „Килърите” Минко Василев, който започна около 9.30 часа, не завърши днес.

Повече от 8 часа той дава показания, отговаряйки на редица въпроси на двете страни, както относно това, което знае за убития Румен Рачев, чийто служител и близък е бил, така и за своето здравословно състояние. Минко Василев бе питан от защита и подсъдими дали е имал интимни отношения с Румен Рачев, дали е изтърван или падал на главата си, дали му е правена операция на главата, предаде "Фокус". Около 18.00 чaса адвокат Ивета Анадолска поиска санкциониране на свидетеля за нарушаване на реда в залата.

Тя се аргументира с това, че Василев си е позволявал да прави коментари на въпроси на защитата, извършвал е действия, несъвместими с реда в залата, обърнал се е с обиден въпрос към подсъдимия Петър Стоянов, докато последния се е изказвал. От прокуратурата възразиха с аргумента, че Василев е провокиран многократно. В 18.30 часа заседанието бе прекратено. Съдът ще се произнесе по искането утре след прослушване на записа и ще реши дали да накаже свидетеля.

Следващото заседание по делото „Килърите” е насрочено за 14.00 ч. утре, защото подсъдимият Васил Костов е свидетел по дело, което ще се гледа във Варна.

Водещи новини

Още новини