Прокуратурата иска пробация на Асен Бербатов за шофиране без книжка

share

Пробация от три години предложи прокуратурата в Благоевград на Асен Бербатов заради това, че е заловен да шофира с отнета книжка.

Ако братът на Димитър Бербатов се съгласи на това предложение ще трябва да полага подписи няколко пъти в седмицата в пробационната служба, да провежда беседа със служител и ще бъде включен в програма за обществено въздействие. Той е изразил готовност да подпише споразумението, което впоследствие трябва да бъде одобрено или отхвърлено от съда, съобщава „Труд”.

Наказанието за Бербатов е заради това, че на 14 август бе засечен близо до сградата на полицията в Благоевград да управлява семейната кола Сеат Леон без книжка. Проверката на органите на реда установи, че Асен управлява в едногодишният срок на неизтекло наказание за сходно престъпление.

Бербатов многократно е наказван за пътни нарушения, почти няма година без санкция. Към момента Асен Бербатов има и две условни присъди за наркотици, едната е за 1 година и половина наложена от Окръжен съд-Кюстендил, а другата е от 1 г. и 2 месеца присъдена от благоевградския окръжен съд.

Водещи новини

Още новини