Словакия: Няма да опростим и цент на Гърция

  • 11 август 2015 12:19

  • 4581
  • 5
Словакия: Няма да опростим и цент на Гърция
© gettyimages

Словакия няма да опрости нито един евроцент, който дължи Гърция, каза премиерът на централноевропейската държава Роберт Фицо, предаде Интерфакс.

Ръководителят на правителството в Братислава днес коментира сключеното между кабинета на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и кредиторите споразумение, срещу което южноевропейската страна ще получи трети пакет финансова помощ в размер на 86 млрд. евро. По-късно гръцкият финансов министър Евклид Цакаталос обяви, че остават нерешени някои дребни детайли. Според Фицо, който с германската си колежка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, холандския премиер Марк Рюте и ръководителя на правителството в Хелзинки - Юха Сипиля се противопоставя дори и на частично опрощаване на дълга на Гърция, бе категоричен. "Докато аз съм словашки премиер, няма да отстъпя от позицията си - Атина трябва да върне всеки един евроцент, взет назаем. Няма да чакаме 100 години, докато Гърция си плати задълженията", заяви той пред австрийското издание Стандарт.

Фицо се спря и върху строгите икономии, провеждани от южноевропейската страна. "Жал ми е за хората, но това е горчивото лекарство", каза още словашкият премиер.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4581 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Е - Ник

2015.08.17 | 09:57

5
Абе, трябваше май и ние да им дадем малко заем с висока лихва на тия гърчуля за около 15 години падеж: като ги опукат (узо, дзадзики, сиртаки) и не ги върнат - взимаме си обратно Беломорието, та чак и до Солун може!!!

2015.08.13 | 21:23

3
Българите са мързеливи, нахални, но и злобни и завистливи. Хайде да не казвам Бълхария колко е задлъжняла на целия свят - като се започне от СССР още по Тошово време, през САЩ, че и до ЕС! Ама не е важно ние да сме добре, важно е Вуте да е зле... Комплексари, изтъкани от собствената си злобица и комплекси! Не сме народ, а мърша!
С.Николов

2015.08.13 | 21:23

4
Тъп грък като пишеше на български от името на българите използвай правилните времена и местоимения. Трябваше да кажеш "сме" мързеливи а не "са" мързеливи. Това показва че си тъп и мъзелив грък. Българите не дължат нищо на никого както и другите страни не ни дължат нищо така че гледай си кацата със зелето и мислете откъде ще вземете парите, които дължите, защото вие дължите много тъпи, мързеливи византийци.
Experto

2015.08.12 | 19:10

2
Само така за мързеливите и нахални гърци!

2015.08.12 | 11:11

1
ми да!

Добави коментар

Водещи новини