Внезапна смърт на вещо лице отложи присъдата на Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти на пътя

share

Внезапна смърт на вещо лице, изготвило автотехническа експетиза, отложи присъдата на Хюриет Сюлейманов, който уби с колата си трима студенти край Луковит.

На 5 май м.г. той причини катастрофа, в която загинаха студентите по право Владислав Горанов и Николай Менков /20/, а след два месеца и над множество операции почина и връстничката им Цветелина Таслакова. Сюлейманов не се яви за началото на процеса и бе обявен за общодържавно издирване. Делото се гледа задочно от Ловешкия окръжен съд, тъй като имало информация, че той е избягал в Германия.

На днешното заседание бе разпитан ключов свидетел: приятелката на подсъдимия Албена Исаева, която пътувала с него по време на катастрофата. След трагедията и бягството му от местопроизшествието, опитала да поеме вината, заявявайки, че тя е шофирала. Пред съда обаче Албена призна, че макар и без книжка Хюриет е карал мощното БМВ-убиец. 25-годишното момиче заспало и се е събудило от удара в другата кола. "Бягай, аз ще поема вината. Бягай!", рекло му то, защото Сюлейманов имал предишни присъди.

Извън съдебната зала Исаева разкри, че преди пет дни Хюриет й се обадил на домашния й телефон в София и поискал да се видят в кв. "Ботунец", където казал, че живее. "Отказах, защото се разделихме с него през ноември и имам друг приятел. Смятам, че никога не е напускал страната и не само той има вина за катастрофата", каза още Албена, цитирана от 24 часа.

Предстои изготвяне на нова автоекспертиза и представянето й пред съда на следващо заседание, насрочено за 15 юни. Очаква се, че тогава ще бъде произнесена и присъдата.

Водещи новини

Още новини