САС реши: Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста (снимки+видео)

Булфото
share

Софийският апелативен съд (САС) потвърди най-тежката мярка "задържане под стража" на акушерката Емилия Ковачева.

Преди да чуе решението на съда Ковачева заяви, че наистина е невинна. "Моля освободете ме", каза тя на съдията, предаде репортер на novini.bg.

Адвокат Владислав Янев поиска съдът да наложи по-лека мярка на Емилия, тъй като тя няма да извърши никакво престъпление, няма вероятност да се укрие, грижи се за своите възрастни родители и за своите деца. Също така доказателствата, събрани за побоя на акушерката, са от камерите в болницата, които не са иззети по надлежния ред, добави Янев.

Прокуратурата поиска да бъде потвърдено решението на съда на първа инстанция и акушерката да остане в ареста, тъй като извършеното от нея деяние е особено жестоко и е тежко наказуемо престъпление, за което се лежи между 15 и 20 години.

Прокуратурата обясни, че обвинената е посегнала на новородено, което е в безпомощно състояние и нанесените удари са довели до тежки травми.  Обвинението напомни, че Никол е родена здрава, както и че нейното здравословно състояние  се е влошило в болница Софиямед и едва в болница Токуда е установено, че са й нанесени тежки травми.

САС обоснова взетото решение за най-тежка мярка, че действието е извършено с умисъл по особено жесток начин. Начинът, по който е извършено деянието е можело да доведе до лишаване  от живот от травмите. Съдът не смята, че тя може да се укрие, но е на мнение, че може да извърши друго престъпление.

На делото присъстваха майката на акушерката и двете й дъщери, които отказаха коментари пред журналистите.

Водещи новини

Още новини