От болница "Софиямед" категорично отказаха да коментират случая с акушерката

  • 24 април 2015 08:20

  • 4213
  • 3
От болница "Софиямед" категорично отказаха да коментират случая с акушерката
©

Не мога да коментирам нищо по този случай, защото се води се разследване.

Това заяви пиарът на болница "Софиямед" пред камерите на БНТ. Констатирането на грубото посегателство над бебето е регистрирано след вътрешна проверка, която е разпоредена от ръководството на болницата. Резултатите от тази проверка са предадени незабавно на компетентните органи. Вътрешната проверка е назначена, защото е констатирано рязко влошаване в състоянието на детето. Екипът ни е шокиран. Разграничаваме се от действията на нашата служителка и изказваме съболезнования на близките на детето. Не мога да коментирам защо акушерката е била 24 часа на работа. Води се разследване, лаконична беше пиар специалистката.

Гост в студиото на сутрешния блок беше и проф. Станка Маркова, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Неописуемо е това, което се е случило. Аз обаче имам няколко въпроса. Защо тази жена работи 24 часа? Това не е да си пазач и да си подремваш от време на време. Натоварването при акушерките е голямо. Защо тази жена е работила сама? Не може в неонатологично отделение да даваш сам дежурство, заяви проф. Станкова. В този случай има синдром на "прегарянето". Ти си там, но реално не си там. Според мен акушерката е изпаднала в състояние на амок, каза още тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4213 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Манол

2015.05.03 | 23:29

3
На тази жена и е платено от конкуренти, то тва е ясно
абсурдддддддддддд

2015.04.29 | 16:15

1
Чест им прави, че не са потулили случая, както и на колегите им от Токуда. Кой ще и плаща каквото и да било? Проблемите са психика, критическа и т.н. както и пилотите, така явно и акушерките не бива да остават сами в "кабината". Мисля, че липсата на документирани престъпления от нея досега се дължат на липсата на камери в др. болници.
Веселин

2015.04.29 | 16:16

2
Това за мен беше удар срещу Софиямед. А вероятно на акушерката са били обещани много пари... Нито конкуренцията, нито нуждата от пари обаче оправдават подобно действие!

Добави коментар

Водещи новини