Оневиниха Ахмед Доган за смъртта на Ахмед Емин

share

Властелинът на ДПС Ахмед Доган няма да бъде привлечен към отговорност за смъртта на своя началник - кабинет Ахмед Емин.

“Не знаем дали Емин е посегнал на живота си заради Ахмед Доган. Не можем да надникнем в съзнанието на Емин. По време на разследването се установи по категоричен начин, че няма лице, което го е склонило да се самоубие”, заяви районния прокурор Александър Налбантов, цитиран от “България днес”.

До момента Ахмед Доган на два пъти е бил разпитван за смъртта на Емин. След кончината му Сокола дори не благоволи да уважи погребението на доскорошния му приятел и го нарече “мъжка секретарка”.

Веднъж вече воденото от Софийска районна прокуратура разследването бе прекратено с мнение, че Емин се е самоубил. След това с делото се заеха магистрати от Софийска градска прокуратура, които проверяваха наново дали Ахмед Емин е бил склоняван към самоубийство. По досъдебното производство становище взе и ДАНС, която предложи да бъдат извършени нови разпити и следствени действия.

Прокурор Налбантов очаква разследването да приключи в средата на ноември. През пролетта депутатът от ДПС Хасан Хаджихасан, който е от близкото обкръжение на лидера на ДПС апелира да бъде направено ново щателно разследване за смъртта на Емин. Според депутата самоубийството си остава най-голямата загадка и е забулено в мистерия. Според депутата следствието, включително и ДАНС, много бързо са се произнесли, че смъртта е самоубийство. “Всеки има право на мнение. Нашата теза е, че Ахмед Емин сам е посегнал на живота си”, са категорични магистратите в заключение.

Във връзка със следствието барманът на боянския сарай е бил разпитван три пъти. Мъжът разказал на магистратите, че часове преди трагедията позвънил в кабинета Емин и разбрал, че той чака среща с началника си

Водещи новини

Още новини