4 години и 8 месеца затвор за изнасилвач от Бургас

share

4 години и 8 месеца ефективно наказание получи за грабеж и блудство Христо Стоянов - Лещата.

Името му стана известно след като на 31 юли м.г.  за времето от 04,10 до 04,25 ч. в двора на училище "Елин Пелин" в Бургас при условията на опасен рецидив нападнал момиче, обрал го след заплашване с нощ, а след това извършил и блудствал с него. Жертвата е ударена с юмрук по устата, за да я омаломощи. Лещата блъснал няколко пъти главата в циментовата настилка. По време на започналото вече производство станало ясно, че Христо Стоянов отглежда незаконно коноп в апартамента си.

За всяко от първите две престъпление съдът му наложи наказание 4 години и 8 месеца лишаване от свобода, информира 24 часа. За наркотиците присъдата е 1 година лишаване от свобода. Окръжен съд Бургас разгледа делото по института на съкратеното съдебно следствие, след като Стоянов даде съгласие да не се разпитват свидетелите и вещите лица.

По този ред съдът му определи първоначално наказание 7 години лишаване от свобода за всяко от първите две деяния. След като приложи законовата редукция от 1/3, наказанието се сви до 4 години и 8 месеца. Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд.

Водещи новини

Още новини