Делото "Масларова" пред провал

Булфото
share

Делото срещу бившият социален министър Емилия Масларова е на път да се провали, след основният свидетел срещу нея се отрече от всичките си показания, а днес беше тотално дискредитиран.

Масларова е подсъдима заедно с петимата души за това, че в периода от 6 ноември 2007 г. до 15 май 2009 г. са присвоили сумата от 11 038 405.55 лв. за строителна и ремонтна дейност на административната сграда на социалното министерство в Стара Загора.

Заедно с бившата социална министърка на подсъдимата скамейка застанаха и семейният приятел Венцислав Драганов, бизнесменът Михаил Методиев, ексглавният секретар на социалното ведомство Иван Пенев, бившият й заместник Димитър Димитров и Росен Стефанов.

Според прокуратурата основният свидетел по делото Тодор Павлов е бил човекът, който е носил на Масларова пликове с пари
от Драганов. Според обвинението той е човекът, който де факто е управлявал фирмите, спечелили поръчката за “златния ремонт” на сградата на МТСП във Стара Загора.

На миналото заседание обаче Павлов обясни, че не познава Емилия Масларова и не й е носил никакви пари. Тогава той разказа пред съда, че за първи път вижда протокола от показанията, дадени от него в досъдебното производство. Стана ясно също, че той е бил бит по времето, в което е бил част от програмата за защита на свидетели. От прокуратурата пък обясниха, че са очаквали Павлов да се отрече от казаното в досъдебното производство.

Днес трима свидетели уличиха Павлов като измамник. Пред съда главната счетоводителка във фирмите на подсъдимия Михаил Методиев, които са участвали в ремонта на сградата, Петя Влайкова разказа, че никога не е давала пари на Павлов.

Прокуратурата пък твърди в обвинителния акт, че именно тя е давала средства на Тодор Павлов, които в последствие той е носил на Масларова.

Водещи новини

Още новини