Опашка от свидетели срещу Емилия Масларова

  • 17 септември 2011 15:42

  • 1708
  • 2
Опашка от свидетели срещу Емилия Масларова
©

Десет свидетели дадоха показания по делото срещу Емилия Масларова. Пред съда  инж. Томослав Христов управител на "Вето Комерсиал" ООД, която е изпълнител на "Стара Загора 2007", чийто управител е Венцислав Драганов също се изправи на скамейката. Според обвинението - част от присвоените пари Венцислав Драганов е влагал в ремонта и обзавеждането на хотел "Роза", а преди началото на кризата той е придобил и еднофамилни къщи по Черноморието. Христов разказа, че с Драганов са се запознали случайно.

На среща те са се били договорили за строежа къщи, като лично Драганов и представители на "Стара Загора 2007" са контролирали строежа. Една къща струвала около 25 000 лева. Според Христов тя била около средната цена за онова време. От думите му обаче не стана ясно, че знае дали с пари за социалния дом е правен ремонт и обзавеждане на частни обекти на Драганов, както и дали е финансиран с тях проектът за къщичките.

Масларова е подсъдима за престъпление по служба и за длъжностно присвояване в особено големи размери. Други подсъдими са и Димитър Димитров, Иван Пенев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов. Според обвинението, Масларова е извършила и улесняващо присвояването престъпление по служба, а именно нарушила е служебните си задължения предписани в Закона за обществените поръчки. Извършеното е в съучастие с бившия заместник министър на Министерството на труда и социалната политика - Димитър Димитров и бившия главен секретар на ведомството - Иван Пенев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1708 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
JJJ

2011.09.19 | 11:40

2
И доста нагла и безочлива!!!
тони

2011.09.19 | 11:39

1
Толкава мазна,антипатична, ехидна и алчна жена не съм виждала.Честно

Добави коментар

Водещи новини